kinderarbeid

De paasvakantie behoort tot de leukste, dat is zeker! Juliette was al een eindje aan het bijhouden hoeveel nachtjes er nog waren tot die mysterieuze paashaas voorbij kwam. Ze waren gewapend met lege paasmandjes om de planten, bomen en ieder grassprietje aan te vallen. En zoals vele jaren was er ook dit jaar een serieuze scheur in de paashaas zijn zak. Veel te veel eitjes verloren hier!

DSC 0022a

De darmpjes krijgen het weer hard te verduren dezer dagen. Al offer ik mij met plezier op om wat te helpen. En laat het nu toevallig mama's favoriete witte chocolade zijn die hier voornamelijk strandde, goed gedacht paashaas. ;-)

Nog net voor de vakantie mochten onze helden publiek spelen bij de jaarlijkse doortocht van de 3-daagse van De Panne. Trompetten, trommels en luide keel, we waren voorbereid om de renners te verwelkomen. Marcel waande zich de hele stoet koning Filip, zijn handje bleef bijna de ganse tijd blij zwaaien. En het werd een ware optocht voor hen persoonlijk. En het moet gezegd; onze kindjes kregen vele politiemensen aan het zwaaien met bijhorende smile.

DSC 0001a

DSC 0032a

DSC 0018a 3

En zelfs enkele renners moesten spontaan lachen met hun stoere publiek. Een speciaal uitgeworpen drinkfles werd eerst wat twijfelachtig opgeraapt, maar nu koesteren ze hem wel hoor! ( lees: wordt er al eens om gevochten)

DSC 0066a

Groots spektakel, veel te veel om allemaal in de gaten te houden. We hadden bijna de laagvliegende helicopter gemist!!!!

DSC 0034a

De koers is toch wel een beetje feest hoor. En feest was er ook terug bij verre metje. Niet te geloven hoeveel plaatsen die paashaas allemaal moet onthouden. Gelukkig kon hulp-paashaas Marcel wat bijspringen dit jaar.

DSC 0090a

DSC 0101a

Tis toch een werkertje hoor onze Marcel. Wat hebben ze deze vakantie toch allemaal verzet van werk! Er werden hier immense vrachten vervoerd met de pupegaele.

DSC 0117a

Ze hadden deze vakantie vooral nog wat geoefend aan hun synchroon werken. Ik denk dat ze bijna aan de perfectie zitten.

DSC 0052a

 DSC 0007a

DSC 0035a

 En zelfs voor de bezoekers was er geen ontkomen aan; er moest gewerkt worden!

DSC 0042a

Buurman Rik kwam ook terug langs tot groot plezier van onze werkertjes(en de papa). Bijna hadden ze een slabbetje nodig bij het zien van al dat grote materiaal.

DSC 0069a

Hij probeert het nog te onderdrukken maar Marceltje glundert van trots in zijn grote kraan.

DSC 0043a

 Eerst nog een beetje groeien is de boodschap denk ik...

DSC 0039a

Al waren ze wel geïnspireerd, bleek uit hun speelgedrag 's avonds.

DSC 0051a

En zou het door de kraan geweest zijn? Ik weet het niet, maar plots hadden we hier toch wel serieus last van een mol die aan het steken was. Hun toekomstig speelplein lag er wat hobbelig bij. Laten we daarvan vooral profiteren zou ik zeggen.

DSC 0014a

 Een heus adventure park was het resultaat, met die onvermijdelijke brokjes aarde in de schoenen natuurlijk. Bij elke uitdaging hoort een nadeel.

DSC 0022a 2

 En wat is er leuker dan een glijbaan hebben op een heuveltje? Juist, twee glijbanen hebben...

DSC 0075a

Yep, ook mijn conditie werd nog eens getest.
En tussen al die nieuwigheden door kwam Juliette ook nog eens met de verassing tevoorschijn. Ik had mij voorgenomen om mij eens een namiddag bezig te houden met het leren rijden zonder wieltjes. Is madam wel niet van de eerste keer weg zonder ook maar enige inspanning van de mama! Lang leve de loopfietsjes hoor, ideale overstap.

DSC 0089a

De papa had een stopplaatsje voorzien, en blijkbaar moesten ze af en toe toch wel eens rusten. Het harde leven op de boerderij...

DSC 0057a

Al kon de papa in zijn vakantie ook wat rust gebruiken. Hij heeft niet veel stil gezeten.

DSC 0072a

Altijd in de weer, met altijd wel een kindje in de buurt.

DSC 0106a

DSC 0109a

DSC 0110a

En terwijl de mannetjes hard moesten werken, besloten de meisjes dat ze wat van het zonnetje konden profiteren. Hooooh, wat kan het leven toch perfect zijn. ;-)

DSC 0091b

En niet alleen de kindjes zijn blij dat het vakantie is, er loopt hier ook steeds iemand rond met een glimlach van het ene oor naar het andere. En dat is opa. Opa geniet duidelijk van al de kleinkinderen die rond zijn gat draaien.

DSC 0136a

DSC 0006a

DSC 0120a

Jammer genoeg is er geen vakantie voor de prikken. Voor onze dokter wel maar niet voor de prik. Dus was het vorige week eens bij een andere dokter. We hebben er een familiemomentje van gemaakt. Met vijf binnen bij de dokter, je weet nooit dat het helpt bij de afleiding. Maar niets was minder waar. Ook deze keer was het stampen, schreeuwen en traantjes. Juliette en Achiel staan er voorzichtig naast, zo weten ook zij eens dat "naar het ziekenhuisje gaan" echt geen lachtertje is voor hun broer. Dat die cadeautjes, ook al zijn ze zo klein, door hem verdiend zijn.

Ik vrees dat het altijd een strijd zal blijven bij Marcel. We gaan altijd wel onze vrouwelijke krachten moeten gebruiken om op hem te liggen en hem wat in toom te houden.

Maar er is ook onverwacht goed nieuws: Maandag is de eerste schooldag voor ons Marceltje!!!!!!Na een telefoontje met onze oncoloog kregen we groen licht om te starten. Het was wat onverwacht voor mij en direct kreeg ik boekentassenstress! :-)

Het zal voor mij toch wel met een bang hartje zijn. We hebben ons kindje zo lang moeten afschermen van al die aanvallers van buitenaf. En nu mag hij plots tussen zijn leeftijdsgenootjes begeven. Het gaat super met Marcel en we zouden soms al eens vergeten dat hij kanker heeft. Maar daar heeft onze oncoloog toch nog eens goed op gehamerd.

Marcel zijn immuunsysteem wordt nog 1,5 jaar heel laag gehouden en kan hij echt niet vechten tegen grote ziekten. Dus bij een teveel aan zieken in de klas wordt hij beter thuis gehouden. Er zijn er hier alvast 2 die enthousiast zullen zijn op maandag.

Weer een stapje verder in ons verhaal. Maar eerst nog de bloedprik morgen. 1 dag met een keer.

Nu leven, nu genieten. Tot de volgende keer.

DSC 0018a 2

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Blogoverzicht

5 jaar 5 jaar 31 mei 2014. Het ligt 5 jaar achter ons. "Het" is hier de diagnose... Meer detail
some things never change some things never change Zou alles goed gaan met Marcel? Meer detail
HIJ IS BINNEN!!!!! HIJ IS BINNEN!!!!! Zo hard naar uitgekeken, zo hard naar verlangd. Meer detail
POKemon POKemon De zon beslist om steeds wat later te gaan slapen. Meer detail
Dikke Duim Marcel Dikke Duim Marcel "Zou het niet leuk zijn om marcellekes te verkopen?" Meer detail
one big happy family one big happy family Laatste blog:27 oktober 2015. Oeps, tijd gaat snel als alles... Meer detail
Ik ben TROTS Ik ben TROTS "Goedemorgen lieve luisteraars, we zijn deze morgen de tweede... Meer detail
agenda=vol agenda=vol Een agenda die weer vol staat. Hoe zalig is dat. Meer detail
checklist checklist Aan het begin van de vakantie hebben we een checklist gemaak Meer detail
Make a wish Make a wish Terwijl de meeste mensen uitkeken naar hun vlucht uit dit landje,... Meer detail
zomer 2014 versus zomer 2015 zomer 2014 versus zomer 2015 Een mens maakt al eens vergelijkingen. Meer detail
natte voeten natte voeten Zeven zwembroekjes, 5 handdoeken en nog wat T-shirts die hangen... Meer detail
FunFunFun FunFunFun We beginnen met het belangrijkste. Meer detail
zomerkriebels zomerkriebels Hoe gaat het met Marcel? Meer detail
31 mei 31 mei Er zijn zo van die dagen die je niet vergeet. Meer detail
ups and downs ups and downs Wat vliegt de tijd en wat kan er veel gebeuren op korte tijd Meer detail
stil stil Stil in huis omdat jij er niet bent is veel stiller dan stil... Meer detail
kinderarbeid kinderarbeid De paasvakantie. Meer detail
rode-duivel-mama rode-duivel-mama Neen, de mama zit niet klaar in rode outfit om te supportere Meer detail
95km 95km De afstand Proven-prinses Elisabeth kinderziekenhuis. Meer detail

Volg Dikke Duim Marcel op facebook