ups and downs

Wat vliegt de tijd en wat kan er veel gebeuren op korte tijd. Ik had mij eventjes van het wijde internet wereldje afgezonderd want mijn dagen waren gevuld met de organisatie van een verrassingsfeestje voor de papa. Bij deze, mijn excuses alsook een kleine update.

We waren de vorige keer gestopt met een infuus die niet zo fantastisch was verlopen. Wel, gelukkig herhaalt het verleden zich niet altijd en konden we de week die erop volgde uitpakken met applaus voor iedereen. Iedereen die het labo binnenstapt weet hoe moeilijk het vorige keer verlopen was en wanneer ons liefste Jacqueline'tje dan bij de eerste prik goed zit dan krijg je een ontlading die zich deze keer uitte in spontaan applaus!

Een Marcel die niet hoeft te wenen, zorgt ook voor een mama die zooooooooo enthousiast en blij is, dat ze op dat moment de wereld aankan!

20150430 104848a

En na de portie chemo volgde een leuke dag Boudewijnpark, georganiseerd door Kom Op Tegen Kanker. De dag startte evenwel met een kleine domper: Achiel had bij het ontwaken wel een heel vloeibare stoelgang en kon bijgevolg niet mee naar het verre Brugge. Wat ons dagje met 5 moest worden, werd een dagje met 4. En heel merkwaardig om te zeggen maar in een pretpark komt het wel handig uit dat we "maar" met 4 waren. Het werd een zalige dag. Marcel was in vorm en wij zagen heel wat bekende gezichten terug uit het UZG. Een praatje slaan, heerlijk tafelen en kids die verwend werden, nee, ik heb niemand horen klagen!

20150502 114928a

20150502 115751a

20150502 121118a

IMG 0445a

En wanneer papa Bart in de buurt is, dan zijn ook de diertjes niet meer veilig. Marcel mag volgens de instructies niet bij diertjes komen maar bij het zien van zijn gezichtje maakt een mens al eens een uitzondering.

20150502 122243a

20150502 122319a

Sstt, niet verder vertellen. Het thema van de dag was piraten en zeemeerminnen. De papa kon hierin niet achterwege blijven natuurlijk. En nadat de lieve dame Marcel eens flink onder handen had genomen, kwam de echte piraat in Marcel boven!

20150502 150323a

Heel de dag door hoorde ik de kreten van echte piraten: Ar,ar arrrr!!

20150502 151113a

En nadat de ballonnenman nog eens een reuze zwaard tevoorschijn had getoverd, konden ze echt ten aanval trekken!

20150502 152719a

20150502 153024a

Inderdaad, de oudste piraat kreeg het hard te verduren. Hij is dan ook niet meer van de jongste natuurlijk. Want op 5 mei moest de papa afscheid nemen van zijn leven als dertiger. De papa werd er 40, en dat hebben we gevierd. Allé, dat hebben de kids gevierd want van de taart bleef niet veel meer over voor de jarige!

DSC 0002a

Het echte (surprice)feestje voor de papa was voorzien op zaterdag. En op zo'n dagen is de mama bezig met: mijn ramen moeten blinken, de hapjes moeten lekker zijn, de decoratie moet bijpassend zijn, zorgen dat ikzelf goed voor de dag kom,...

En dan sta ik op zaterdagmorgen onder de douche en komt Bart binnen met een wel heel harde mededeling. Hij kreeg net een telefoon van het plaatselijke ziekenhuis. Ze hadden in het bloed van Marcel blasten gevonden die ze aanzien als beginnende leukemiecellen. BAM! De grond onder mijn voeten valt weg en ik krijg een bibber over gans mijn lijf. Dit kan niet, dit mag niet. Wat kunnen mijn domme ramen mij gestolen worden!

Bart moet onmiddellijk vertrekken naar Gent om te ontdekken waar we voorstaan. Herval terwijl we nog in de onderhoudsfase zitten, dat betekent niet veel goeds. Ik heb zijn koffertje gevuld voor wel 6 weken denk ik. Tractortjes, speelmat, alles om het Marcel dragelijk te maken. De gedachten die door mijn hoofd gespookt hebben die eerste 4 uren. Het waren geen mooie gedachten.

Probeerde de wereld mij iets te vertellen? Waren we niet gelukkig genoeg? Waren we nog niet genoeg wakker geschud? Genieten we nog te weinig?

De papa was dicht bij Marcel en slaagde erin om glimlachjes te toveren op Marcels gezichtje terwijl hijzelf ook vol vragen zat.

IMG 0507a

IMG 0516a

IMG 0502a

Ik werd hier thuis omringd met de meest warme harten. De hele familie stond er voor ons. Op zo'n moment weet je maar al te goed wat voor warm nest wij hier hebben. Hoe onbetaalbaar.

En dan komt het telefoontje uit Gent. De eerste resultaten waren binnen gekomen en daaruit bleek dat alles er normaal uitzag. En pas nadat alle uitslagen binnen waren konden ze ons vertellen dat er geen leukemiecellen werden gevonden.

Marcel had wel een infectie waardoor hij heel laag stond in witte bloedcellen. Zijn beenmerg was overuren aan het draaien om nieuwe witte bloedcellen bij te maken. En die jonge witte bloedcellen lijken heel erg op de blasten die later uitgroeien tot leukemiecellen. Voor het niet geoefend oog kan dit wel eens moeilijk te ontcijferen zijn. Hier ligt dan ook de verklaring voor de hele historie.

Wij moesten dus eventjes bekomen van heel de hectiek. De angst die ik gevoeld heb, was er ééntje die je leven op z'n kop zet. Ik heb nood aan positiviteit. En positieve mensen rondom me. En nood aan knuffels...

DSC 0024a

DSC 0007a

DSC 0039a

DSC 0036a

Moedertjesdag had nog nooit zoveel emotie als deze. Voor de eerste maal zijn ze er trouwens ook in geslaagd om de cadeautjes effectief te verstoppen tot op zondag. Al mocht ik niet teveel onder het bed kuisen ;-)

DSC 0016a

Het gewone leventje gaat weer verder, de papa gaat elke dag kijken of zijn grassprietjes al boven de grond steken en de kids...die kijken graag naar wroetende papa.

DSC 0009a

Of zou het ook supporteren zijn voor hun speelweide...

DSC 0015a

Nadat ze lang genoeg hadden gekeken naar de werken, werd er beslist dat zij dat ook konden. Misschien zelfs nog beter.

DSC 0032a

DSC 0040a

Bvba Vanrenterghem en zonen is in de maak. Grondwerken, misschien te combineren met dokterskabinet?

DSC 0025a

Ook bij hun bezoek aan tante Anja konden ze hun hartje weer ophalen. Met een uitgebreid wagenpark konden ze hun kennis van de verkeersregels wat bijschaven.

DSC 0274a

a

DSC 0191a

Kinderen moeten kinderen kunnen zijn, zonder zorgen, zonder pijn.

Geef iedereen een dikke knuffel en zorg goed voor mekaar.

Tot de volgende!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Blogoverzicht

5 jaar 5 jaar 31 mei 2014. Het ligt 5 jaar achter ons. "Het" is hier de diagnose... Meer detail
some things never change some things never change Zou alles goed gaan met Marcel? Meer detail
HIJ IS BINNEN!!!!! HIJ IS BINNEN!!!!! Zo hard naar uitgekeken, zo hard naar verlangd. Meer detail
POKemon POKemon De zon beslist om steeds wat later te gaan slapen. Meer detail
Dikke Duim Marcel Dikke Duim Marcel "Zou het niet leuk zijn om marcellekes te verkopen?" Meer detail
one big happy family one big happy family Laatste blog:27 oktober 2015. Oeps, tijd gaat snel als alles... Meer detail
Ik ben TROTS Ik ben TROTS "Goedemorgen lieve luisteraars, we zijn deze morgen de tweede... Meer detail
agenda=vol agenda=vol Een agenda die weer vol staat. Hoe zalig is dat. Meer detail
checklist checklist Aan het begin van de vakantie hebben we een checklist gemaak Meer detail
Make a wish Make a wish Terwijl de meeste mensen uitkeken naar hun vlucht uit dit landje,... Meer detail
zomer 2014 versus zomer 2015 zomer 2014 versus zomer 2015 Een mens maakt al eens vergelijkingen. Meer detail
natte voeten natte voeten Zeven zwembroekjes, 5 handdoeken en nog wat T-shirts die hangen... Meer detail
FunFunFun FunFunFun We beginnen met het belangrijkste. Meer detail
zomerkriebels zomerkriebels Hoe gaat het met Marcel? Meer detail
31 mei 31 mei Er zijn zo van die dagen die je niet vergeet. Meer detail
ups and downs ups and downs Wat vliegt de tijd en wat kan er veel gebeuren op korte tijd Meer detail
stil stil Stil in huis omdat jij er niet bent is veel stiller dan stil... Meer detail
kinderarbeid kinderarbeid De paasvakantie. Meer detail
rode-duivel-mama rode-duivel-mama Neen, de mama zit niet klaar in rode outfit om te supportere Meer detail
95km 95km De afstand Proven-prinses Elisabeth kinderziekenhuis. Meer detail

Volg Dikke Duim Marcel op facebook