FunFunFun

We beginnen met het belangrijkste. De prikken van Marcel verliepen de afgelopen twee weken goed. Marcel heeft een soort van rust gevonden en blijft aangenaam kalm bij zijn prikken. Bij ons laatste bezoek moest er wel tweemaal worden geprikt maar zelfs dan bleef hij over het algemeen rustig. Pijnloos is het niet maar er vloeien geen grote tranen meer. En nu maar hopen dat het nog een 58 weken zo blijft duren!

En nadat we het bloedje hebben afgeleverd, heeft Marcel zijn volgende vraag al klaar: "Gaan we nog iets drinken, mama?"Het is al een wekelijks ritueeltje geworden. We hebben een abonnement genomen in de bistro van het ziekenhuis. De warmte van een verse dagsoep kan zo troostend zijn.

20150605 104937a

Marcel zit momenteel wel met een beginnende bronchitis en is voorlopig gestopt met zijn dagelijkse chemopilletjes zodat hij voldoende kan vechten tegen de vieze beesten.  En dan kijkt een blije Marcel mij aan en zegt: "mag ik heel de dag eten?!!"  En content dat hij is. Geen remmingen, heel de dag genieten van eten en drinken, wat een vrijheid! En net nu ziet de fruitwinkel er zo kleurrijk uit met al die soorten. Moeilijk om daar vanaf te blijven. Mijn kleine helpster kan er van meespreken.

DSC 0052a

En ze hadden hun krachtvoer nodig want onze kids kregen deze week toch wel heel speciaal bezoek. En we konden dit bezoek al van heeeel ver horen afkomen. Niemand minder dan de helden van de politie brachten ons een bezoekje. En nee, niet voor achterstallige boetes of geluidsoverlast maar gewoon een bezoekje om te tonen dat de politie wel degelijk onze vriend is. Onze kids waren hier wel niet onmiddellijk van overtuigd en bleven wat onwennig aan mijn been hangen. Maar nadat de politie hun attenties boven haalden en na een ritje in de combi, waren ze al wat zekerder.

DSC 0063a

Ondertussen zijn er hier 3 nieuwe kandidaten, om te starten in de politieschool: opdracht volbracht! Move over Mega Toby, here comes Mega Jan en Patrick!

DSC 0114a

En zo ben ik ook mijn angst kwijt om door elke politieman in den bak gesmeten te worden. ;-) Alhoewel, die angst was niet meer zo groot sedert ik hier enkele zwaarwichtige bodyguards in huis heb...

DSC 0055a

En op zondag mochten we onze andere held overladen met cadeautjes. Vadertjesdag. Al een ganse week had de papa geen oog dicht gedaan, zich afvragend welke verrassingen hem allemaal stonden te wachten. En ze zijn er terug in geslaagd om hun cadeautjes te verbergen tot zondag. Onder het bed was deze keer wat moeilijker wegens te groot. Gelukkig kon de mama wel nog een ideaal plekje verzinnen. En of de papa blij was?

DSC 0065a

DSC 0066a

Als extraatje mocht de papa mee naar de rommelmarkt hier in Proven. Onze deelname was voornamelijk voor de sfeer en gezelligheid. En het was er gezellig, de kids mochten eens op straat fietsen zonder zich(alsook de mama) zorgen te maken voor verkeer en vele bekende gezichten passeerden  ons kraampje.

IMG 0015a

Ondertussen is er hier bij ons een nieuwe vriend neer gestreken. Sedert enkele weken komt een poes hier regelmatig zijn buikje vullen en nu is hij al een deel van het gezinnetje. Maak kennis met Turbo.

DSC 0131a

DSC 0077a

DSC 0092a

Bij elke buitenactiviteit is hij (of zij?) wel in de buurt. Één van die activiteiten is onze patatjes verzorgen. Het is een klein wonder dat ons aardappelexperiment gelukt is. Met drie overenthousiaste kids in de omtrek zouden ze al eens een stortbui over zich heen krijgen maar het mag gezegd: ze staan schoon onze patatjes!

DSC 0140a

Ja, want als ze mogen zot doen met water zijn ze er graag bij. Dus wanneer dat zonnetje zijn mooiste kant toont naar ons, trekken we naar buiten met het nodige gerief.

DSC 0105a

Maar het is rennen geblazen als petje hem eens komt moeien. Dan moet je zorgen dat je niet te dicht staat of je krijgt ook een stortbui!

DSC 0107a

Onze constructie om de eendjes eens een plonsbadje te geven was misschien niet zo stevig maar het lukte ons wel!

DSC 0117a

DSC 0119a

DSC 0123a

DSC 0128a

Beetje bij beetje begint onze thuis te lijken op ons Pinterest-bord! Met kleine dingen, leuke uitvindingen realiseren. Je wilt niet weten hoeveel water we uit die  botjes gekregen hebben en hoeveel keer ze van t-shirt gewisseld zijn...

DSC 0136a

DSC 0139a

Alweer een leuke tijd bij de Vanrenterghems. Het moet niet veel zijn maar tmoet plezant zijn!

Zonnige groeten en tot de volgende!

DSC 0050a

DSC 0075a

 

 

 

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Blogoverzicht

5 jaar 5 jaar 31 mei 2014. Het ligt 5 jaar achter ons. "Het" is hier de diagnose... Meer detail
some things never change some things never change Zou alles goed gaan met Marcel? Meer detail
HIJ IS BINNEN!!!!! HIJ IS BINNEN!!!!! Zo hard naar uitgekeken, zo hard naar verlangd. Meer detail
POKemon POKemon De zon beslist om steeds wat later te gaan slapen. Meer detail
Dikke Duim Marcel Dikke Duim Marcel "Zou het niet leuk zijn om marcellekes te verkopen?" Meer detail
one big happy family one big happy family Laatste blog:27 oktober 2015. Oeps, tijd gaat snel als alles... Meer detail
Ik ben TROTS Ik ben TROTS "Goedemorgen lieve luisteraars, we zijn deze morgen de tweede... Meer detail
agenda=vol agenda=vol Een agenda die weer vol staat. Hoe zalig is dat. Meer detail
checklist checklist Aan het begin van de vakantie hebben we een checklist gemaak Meer detail
Make a wish Make a wish Terwijl de meeste mensen uitkeken naar hun vlucht uit dit landje,... Meer detail
zomer 2014 versus zomer 2015 zomer 2014 versus zomer 2015 Een mens maakt al eens vergelijkingen. Meer detail
natte voeten natte voeten Zeven zwembroekjes, 5 handdoeken en nog wat T-shirts die hangen... Meer detail
FunFunFun FunFunFun We beginnen met het belangrijkste. Meer detail
zomerkriebels zomerkriebels Hoe gaat het met Marcel? Meer detail
31 mei 31 mei Er zijn zo van die dagen die je niet vergeet. Meer detail
ups and downs ups and downs Wat vliegt de tijd en wat kan er veel gebeuren op korte tijd Meer detail
stil stil Stil in huis omdat jij er niet bent is veel stiller dan stil... Meer detail
kinderarbeid kinderarbeid De paasvakantie. Meer detail
rode-duivel-mama rode-duivel-mama Neen, de mama zit niet klaar in rode outfit om te supportere Meer detail
95km 95km De afstand Proven-prinses Elisabeth kinderziekenhuis. Meer detail

Volg Dikke Duim Marcel op facebook