checklist

 

Aan het begin van de vakantie hebben we een checklist gemaakt. Een lijstje met alle activiteiten die we samen gingen ondernemen. Er staan nog 2 activiteiten op die we nog niet hebben doorkrast: bootje varen en reizen met de trein. Alhoewel onze kids nog niet kunnen lezen, weten ze potverdikke goed wat er nog niet is doorkruist. We weten wat er ons nog te doen staat!

Gelukkig konden we al door het één en ander een streep zetten. één daarvan was: naar zee gaan.

Vorige zomer was dat een absolute njet, niet in zand gaan spelen. Deze zomer trokken we met de schone zusjes en hun kids (en eten voor een leger en speelgoed voor een ganse school, kortom niks tekort) richting Bray-dunes. Nadat we door de verplichte stress van parkeren moesten, konden we met al de Vanrenterghemtjes genieten van een picknick op het strand. Wat een zaligheid. We kozen niet direct de zonnigste dag van de zomer uit maar het weerhield de kids er niet van om het water in te trekken. En in team een kasteel bouwen(of toch iets die in die hoogte ging) is veel plezanter dan alleen.

IMG 1013a

Ikzelf vond het ook enorm aangenaam dat papa Bart ook mee wou. Mij krijg je toch niet direct die zee in om me daar een paar uur te laten weken. ( Ik en al mijn jeugdtrauma's, zwijgt stil)

De eerste echte kennismaking voor Achiel en Marcel met die gigantische waterplas. Voor elk kind een avontuur.

IMG 1023a

IMG 1042a

En mama was vertrokken met het idee om een tafel te graven uit het zand. En dan gaat mama niet naar huis VOOR er een tafel is gegraven uit het zand natuurlijk! Nadat ik mijn plan uitgelegd kreeg aan de aanwezige venten, kon het graven beginnen. En het resultaat kon wel tellen vond ik. De tantes hadden gedacht aan een passend tafelkleedje dus konden wij met z'n allen gezellig aanschuiven voor een verfrissende fruitsla met zicht op zee. 

Uitstap naar zee: check!

IMG 1029a

Een volgende puntje op de lijst was er meer ééntje voor de papa. Verder uitwerken van de speeltuin. Handige papa had al een tijdje een idee in zijn hoofd die beetje bij beetje tot leven kwam. Wat betekenen al die palen daar toch...

a

Gelukkig eet papa altijd zijn "stutjes" op want hij kon wel wat spiermassa gebruiken! En met wat hulp van de immense spierbundels van mama, kregen we de palen wat rechter.

DSC 0059a

Terwijl de papa al zijn zweet aan het kwijtspelen is, moesten de 3 kastaars natuurlijk om ter dichts zitten om de werken goed op te volgen.

IMG 1003a 

De werfleiders die op tijd en stond zorgen dat het schaftijd is. En wanneer ze al eens iets anders willen dan toekijken, zwieren we hen toch gewoon met plasticine en al buiten. Maar wat een geweldig idee van de mama was dat!! Geen stofzuiger nodig gehad! :-)

DSC 0060a

En in de verte zag je hem misschien al blinken. Nonkel Geerts trampoline is hier beland. Om het hele lichaam te trainen. Al is de geest soms sterker dan het lichaam...Het idee van een trampoline is soms al goed genoeg om net dat ietsje hoger te springen.

IMG 0998a

De tuin wordt stilletjesaan een speeltuin. En de schommel kreeg ook al vorm. Niet zonder de hulp van papa's helpers natuurlijk. Er was heel wat tijd nodig om die band op juiste spanning te krijgen.

IMG 1074a

Met dit schitterende resultaat:

IMG 1094a

Ik ben (terecht) fier op mijn vent! Wat een prachtexemplaar vind ik het! Onze mammoetschommel. En hij werd al uitgebreid goedgekeurd op de jaarlijkse traditie: Koekn van de Vanrenterghems. Een klein legertje Vanrenterghems die samen komt om bij te kletsen, we hebben de kinderen nauwelijks gehoord of gezien!

DSC 0113a

Sommige nonkels trouwens ook niet...

DSC 0143a

DSC 0159a

En steek datzelfde legertje in een marceltje en je krijgt een leutige bende marcels!

DSC 0084b

DSC 0103a

Het is al zo hard ingeburgerd in de familie, steek de kinderen in een marcel en spontaan gaan die duimpjes de lucht in!

DSC 0164a

Ja, je zou het haast vergeten dat we eigenlijk ook nog bezig zijn met de behandeling van Marceltje. Het bloed prikken was de laatste keren echt wel super gegaan. Tot vorige week in Gent...toen werd er redelijk wat minuten "gekotterd" om bloed te vinden. Marcel bleef superflink maar bloed kregen we niet. Dus herprikken, geen pretje voor Marcel. Terug heel wat weg en weer schuiven om uiteindelijk een kleine 2cc eruit te krijgen. Oef, denk je dan.

Maar een half uurtje later kregen ze telefoon van het labo dat het bloed niet te bepalen was van Marcel Vanrenterghem. "AAAAAAARRH, NEEEEEEEE!!!!" Denk je dan. Nogmaals bloed prikken dus. Met een heel klein hartje vertel ik aan Marcel: "we moeten nog eens bloedje prikken, scheetje." Ik verwacht daarna natuurlijk een opstandigheid van jewelste. Het antwoord die ik kreeg was: "in linkerarmpje of rechterarmpje, mama?"

Man, man, man, mijn kleine vent is duizend keer sterker dan heel ons gezin tesamen denk ik. En wonder boven wonder, het bloedprikken is ditmaal een koud kunstje en duurt slechts een oogwenk. Alle waarden stonden goed om zijn ruggenprik te krijgen met de nodige chemo. Als ik mijn kleine vent dan moet achterlaten in dat kleine labo'tje, stijgt mijn stresspeil weer eventjes. Als je hier ouders ziet trappelen, dan weten wij ondertussen al hoe laat het is. Terug een nieuwe dokter die de ruggenprik uitvoert maar alles verliep super. (Wat een zalige woorden om te horen als je dat kamertje binnenstapt!) Nog 3 ruggenprikken te gaan! In gedachten hou ik mijn eigen kalendertje bij...

En de ervaring van vorige week neemt ons Marceltje natuurlijk mee naar deze week. Een merkelijk angstiger Marceltje zit op de tafel bij de dokter. Het werd terug een kleine gevecht om hem stil te houden. Maar met 1 prik was hij er van af. Hopelijk neemt hij die gedachte mee naar volgende week. En in het Ieperse ziekenhuisje kunnen ze zich achteraf altijd wat ontspannen.

IMG 0142a

Notitie voor mezelf: volgende keer 3 grote handdoeken meenemen. 3 natte hondjes had ik mee naar huis, en 3 naakte kindjes in de auto; wat een zicht!!! :-)

We geraken er wel! Met liefde en creativiteit...

Tot de volgende!!

DSC 0125a

DSC 0232a

DSC 0187a

DSC 0148a 

Toedeloei!

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Blogoverzicht

5 jaar 5 jaar 31 mei 2014. Het ligt 5 jaar achter ons. "Het" is hier de diagnose... Meer detail
some things never change some things never change Zou alles goed gaan met Marcel? Meer detail
HIJ IS BINNEN!!!!! HIJ IS BINNEN!!!!! Zo hard naar uitgekeken, zo hard naar verlangd. Meer detail
POKemon POKemon De zon beslist om steeds wat later te gaan slapen. Meer detail
Dikke Duim Marcel Dikke Duim Marcel "Zou het niet leuk zijn om marcellekes te verkopen?" Meer detail
one big happy family one big happy family Laatste blog:27 oktober 2015. Oeps, tijd gaat snel als alles... Meer detail
Ik ben TROTS Ik ben TROTS "Goedemorgen lieve luisteraars, we zijn deze morgen de tweede... Meer detail
agenda=vol agenda=vol Een agenda die weer vol staat. Hoe zalig is dat. Meer detail
checklist checklist Aan het begin van de vakantie hebben we een checklist gemaak Meer detail
Make a wish Make a wish Terwijl de meeste mensen uitkeken naar hun vlucht uit dit landje,... Meer detail
zomer 2014 versus zomer 2015 zomer 2014 versus zomer 2015 Een mens maakt al eens vergelijkingen. Meer detail
natte voeten natte voeten Zeven zwembroekjes, 5 handdoeken en nog wat T-shirts die hangen... Meer detail
FunFunFun FunFunFun We beginnen met het belangrijkste. Meer detail
zomerkriebels zomerkriebels Hoe gaat het met Marcel? Meer detail
31 mei 31 mei Er zijn zo van die dagen die je niet vergeet. Meer detail
ups and downs ups and downs Wat vliegt de tijd en wat kan er veel gebeuren op korte tijd Meer detail
stil stil Stil in huis omdat jij er niet bent is veel stiller dan stil... Meer detail
kinderarbeid kinderarbeid De paasvakantie. Meer detail
rode-duivel-mama rode-duivel-mama Neen, de mama zit niet klaar in rode outfit om te supportere Meer detail
95km 95km De afstand Proven-prinses Elisabeth kinderziekenhuis. Meer detail

Volg Dikke Duim Marcel op facebook