one big happy family

 

Laatste blog: 27 oktober 2015. Oeps, tijd gaat snel als alles goed gaat, denk ik dan. Dus heb ik mezelf maar vastgebonden aan mijn computerstoeltje zodat jullie nog eens op de hoogte worden gebracht van onze kleine helden!

Ik spreek al in meervoud over held want in mijn ogen zijn Juliette en Achiel dit evenveel als Marcel. Zij moeten ook alles ondergaan en zitten ook mee op ons treintje natuurlijk. Maar de treinreis verloopt (voorlopig) zonder al te veel tussenstops. Vanmorgen kwam de allereerste opname van Marcel plots ter sprake. Juliette herinnert zich dat mama en papa aan het wenen waren. "En oma ook". "Jullie waren toen verdrietig hé, mama?"  Hoh, lieve schat, ja hoor. 

En toen moest Marceltje naar het spoed, hé mama. Waarop Marcel dan vraagt: "Maar mama, waar is dat, spoed?" Zo waren we vertrokken voor een flashback terwijl we onze kleertjes aandeden om richting school te vertrekken. 

Ik doe het met "plezier" spreken over gans de historie met mijn kindjes. Niks hou ik verborgen, ik ben blij dat ze hun kant van het verhaal kunnen en willen vertellen. En ik hoop dat ze me er nog dikwijls aan herinneren. Het brengt je terug naar de essentie: wat hebben we het goed nu!

Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende meningen, zoveel verschillende ambities. Het kan en mag van mij allemaal maar voor mezelf heb ik nu al heel hard uitgemaakt dat ik op de eerste plaats een gelukkig gezinnetje wil zien. Want als ik nu terugdenk aan mijn jeugd dan kan ik enkel glimlachen. Ik hoop dat onze drie Vanrenterghemtjes ook een glimlach op hun gezichtje krijgen wanneer ze terug kijken. 

Ik kan mij nog levendig terug halen hoe wij de ganse keuken bedolven onder de bloem, suiker en boter, experimenteren om tot die ene perfecte pannenkoek of koekje te komen. En bij mijn weten heb ik nooit veel moeten opkuisen (of die gedachte heb ik onbewust verdrongen :-) ) Dus of je het zelf wil of niet, je kan het niet tegenhouden. Een mens geeft door aan zijn kindjes wat je zelf zo aangenaam vond...

IMG 0522a

IMG 0526a

t 2

Zoals in vele goede vriendschappen is er een werker en een genieter. Je mag twee keer raden wie de genieter is.

u 2

l

m

DSC 0122a

s

En terwijl ze mama hebben om hen keukentips bij te brengen, hebben ze buiten een papa om hen ook daar de nodige tips mee te geven.

q

d 2

e 2

Iets zegt mij dat de papa ook veel dingen doorgeeft, geleerd en gezien van zijn papa.

c

 d

e

f

En soms hebben ze verschillende generaties samen om hen allerlei weetjes bij te brengen. Mannen ondereen...

h 2

i

Familie, ik wist het misschien niet altijd, maar vast en zeker onze grootste rijkdom!

j

DSC 0008a

DSC 0163a

3 maand zijn reeds voorbij. Dat wil natuurlijk ook zeggen dat alle belangrijke feesten passeerden. Met name te beginnen met hun verjaardagen! Juliette is al een grote madam van 5 geworden en de broertjes mochten op 8 december 4 kaarsjes uitblazen. Het werd terug een leuke tijd met de nodige lekkernijen en uiteraard een nieuw kartonnen huisje! Papa en mama mochten zich terug uitleven!

DSC 0001a

DSC 0006

DSC 0035a

DSC 0386a

DSC 0392a

Totaal onverwacht deed ons berichtje van een jaar terug, opnieuw de ronde via Facebook. We konden het haast niet geloven dat er terug zoveel kaartjes binnen stroomden. En tussen al die mooie kaarten door zat er daar ééntje die je weer doet beseffen waarover het allemaal gaat...

DSC 0049a

Onze boys zijn ondertussen weer een jaartje ouder dan onze vorige brievenbusaanval en hebben nog meer plezier bij elk kaartje die ze mogen bewonderen.

DSC 0045

t

Maar zoals gezegd, de warmte was weer onmetelijk! Want op de morgen van hun verjaardag stopt hier een auto bij de deur. Een vriendelijke dame en heer hebben een cadeautje mee voor de kids...HUH? Ik snapte het niet goed. Ik ken jullie niet en toch leggen jullie een weg af om dit hier af te leveren! Wauw, ik krijg het warm vanbinnen! De kids zullen benieuwd zijn wat daar zal inzitten.

DSC 0051a

Er was er ééntje die heeft kunnen piepen...

DSC 0054a

DSC 0065a

Een heerlijke snoeptaart uit het sympathiekste winkeltje in Merkem!!! Ze vonden het super! En trouwens, ook nog steeds aan het eten eraan. (Lang leve de tupperware-potjes! :-) ) Het werd een leuke beloning want ze waren jarig op dinsdag, en dinsdag is prikdag. Nog een lekkere snoep voor we richting dokter Hilde trokken. Ook daar hadden ze onze stoere pagadders niet vergeten. Er stonden mooi versierde kroontjes klaar alsook een reuzecadeau! Wat leuk dat ook zij dachten aan onze held! En ik zeg het al fluisterend: marceltje doet het de laatste tijd schitterend tijdens zijn prikken. De laatste twee weken zelfs ZONDER (verdovend) zalfje!!!! "Mama, ik ga niet wenen hoor." En als de moral goed zit, dan lukt dit ook zonder één traan. Had ik al verteld dat ik trots was...?;-)

IMG 0482a

En éénmaal de jarigen gepasseerd zijn is het uitkijken naar kerst natuurlijk! Van zodra de vlaggetjes en het huisje afgebroken zijn, (en dat is het leukste jobje van allemaal natuurlijk: AFBREKEN!) kunnen we starten met het versieren.

 DSC 0090a

Waar ik vroeger streefde naar de perfectie in de kerstboom, die ene kerstbal links moet mooi synchroon hangen met de kerstbal rechts, de strikjes op de juiste plaatsen,... ben ik ondertussen al heel wat nuchterder geworden. Met de kids in de nabijheid wordt de definitie van perfectie gewoon herschreven! :-)  

Wanneer mama de kerstboom geïnstalleerd heeft, moet ik plaats maken! Hier geen ruimte voor saaie volwassen seriositeit!!! 

DSC 0094a

Nieuwe trend dit jaar: Laten we de ballen eens allemaal langs onderen hangen! En ik moet toegeven, ik heb mij echt moeten inhouden om er niet ééntje te verplaatsen. :-)

En wanneer de kerstboom er staat, komt daar onafscheidelijk een kerstman bij kijken. Al had de kerstman dit jaar een exacte kopie kunnen zijn van onze opa...;-)

IMG 0485a

Ohja, misschien moet u eventjes pauzeren om een drankje en een hapje te gaan halen en een plasstop uit te voeren. Jah, sorry hoor, lange tijd geen blog= veel te vertellen! :-)

Een nieuw jaartje bracht voor de jongens ook een nieuw hoofdstuk. Ze sliepen tot nu toe nog steeds in hun eerste bedje en bij een gebrek aan plaats in hun kamer werd het wat uitgesteld om hen te verhuizen naar een groter bed. Maar mama had het idee om hen samen te plaatsen in een dubbel bed (aangezien ze toch gewend zijn om neus aan neus te liggen.)

Dus mochten de jongens papa bijstaan bij de afbraak van hun eerste slaapplaatsje. Toch eens aan denken om hen een werkersgordeltje te geven...(Laat mij gelukkig wezen dat dat geen echte zaag is daar op Achieltjes gevoelig plaatsje!)

DSC 0024a

Na een eerste week met drie!!! samen te slapen in hun grote bed, hebben de jongens hun bed nu voor zich alleen. Wat moet het toch fijn zijn om nooit alleen te hoeven slapen, denk ik dan.

IMG 0515a

Waarschijnlijk zullen wij de schuldigen zijn die ervoor zorgen dat onze drie gangstertje later in drie huizen naast elkaar gaan wonen, wegens het niet kunnen missen van mekaar. (Oké, dat is misschien gewoon een wens van de mama. En wij dan uiteraard in het vierde huisje ernaast om goed voor AAAAL mijn kleinkindjes te kunnen zorgen. :-), 't is luidop dromen dat ik doe hoor!)

Maar het is zo mooi om hen samen bezig te zien.

DSC 0066a

DSC 0071a

DSC 0168a

a 2

a

f 2

--->Hier hadden ze gewoon eens zin om te kamperen...een vuurtje bleek het enige te zijn die ze nodig hadden. En papa, de natuurmens die hij is, was direct te vinden voor dit avontuur!

g 2

k

De spelletjes die uit hun mouw worden getoverd, zijn soms te hilarisch voor woorden! 

n

o

p

Turbo moet het soms vergelden. Onze poes blijkt alles wel te incasseren. Meerdere keren denken we, nu gaat hij zich uit de voeten maken. Maar niets blijkt minder waar. Op de één of andere manier is Turbo geweldig blij met al die aandacht van onze kids. Soms denk ik: Turbo is een zieltje die gekozen heeft om bij onze kadeetjes te zijn...

r

DSC 0103a

DSC 0111a

DSC 0119a

Maar ze zorgen ook wel voor Turbo hoor, de kids hebben beslist om zijn huisje wat op te vrolijken. Het was natuurlijk ook wel heel erg wit.

DSC 0165a

Dus hebben ze zich ten volle ingezet om er een leuk plaatsje van te maken.

DSC 0173a

DSC 0174a

Een gezellig huisje voor de poes, een gezellig huisje voor ons..

c 2

DSC 0014a

DSC 0018a

 Die papa van ons...hij maakt ons leven op zoveel manieren mooier...♥♥♥

v

Ik denk dat we er een mooie tijd hebben opzitten. Mijn fototoestel blijft dicht in mijn buurt om te zorgen voor een vervolg! 

Lieve mensen, maak er een fantastisch jaartje van! 

PicMonkey Collage 2015 yes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Blogoverzicht

5 jaar 5 jaar 31 mei 2014. Het ligt 5 jaar achter ons. "Het" is hier de diagnose... Meer detail
some things never change some things never change Zou alles goed gaan met Marcel? Meer detail
HIJ IS BINNEN!!!!! HIJ IS BINNEN!!!!! Zo hard naar uitgekeken, zo hard naar verlangd. Meer detail
POKemon POKemon De zon beslist om steeds wat later te gaan slapen. Meer detail
Dikke Duim Marcel Dikke Duim Marcel "Zou het niet leuk zijn om marcellekes te verkopen?" Meer detail
one big happy family one big happy family Laatste blog:27 oktober 2015. Oeps, tijd gaat snel als alles... Meer detail
Ik ben TROTS Ik ben TROTS "Goedemorgen lieve luisteraars, we zijn deze morgen de tweede... Meer detail
agenda=vol agenda=vol Een agenda die weer vol staat. Hoe zalig is dat. Meer detail
checklist checklist Aan het begin van de vakantie hebben we een checklist gemaak Meer detail
Make a wish Make a wish Terwijl de meeste mensen uitkeken naar hun vlucht uit dit landje,... Meer detail
zomer 2014 versus zomer 2015 zomer 2014 versus zomer 2015 Een mens maakt al eens vergelijkingen. Meer detail
natte voeten natte voeten Zeven zwembroekjes, 5 handdoeken en nog wat T-shirts die hangen... Meer detail
FunFunFun FunFunFun We beginnen met het belangrijkste. Meer detail
zomerkriebels zomerkriebels Hoe gaat het met Marcel? Meer detail
31 mei 31 mei Er zijn zo van die dagen die je niet vergeet. Meer detail
ups and downs ups and downs Wat vliegt de tijd en wat kan er veel gebeuren op korte tijd Meer detail
stil stil Stil in huis omdat jij er niet bent is veel stiller dan stil... Meer detail
kinderarbeid kinderarbeid De paasvakantie. Meer detail
rode-duivel-mama rode-duivel-mama Neen, de mama zit niet klaar in rode outfit om te supportere Meer detail
95km 95km De afstand Proven-prinses Elisabeth kinderziekenhuis. Meer detail

Volg Dikke Duim Marcel op facebook