Dikke Duim Marcel

"Zou het niet leuk zijn om marcellekes te verkopen?"

Het was een idee die mijn collega Geertje liet vallen, ondertussen al bijna anderhalf jaar geleden. Ik werd instant happy van dat idee. Marcel=>marcellekes: Topidee! Maar we zaten toen nog volop in de intensieve fase van Marcels zware chemo en het idee werd wat opgeborgen in een stoffige kast.

Toen alles wat de goede kant opging met Marcel, kwamen enkele vrienden samen om wat ideeën uit te wisselen.  Wat drank en hapjes bevorderden onze creatieve geest en we gingen op zoek. 

Het ideale marcelleke vinden bleek toch niet zo evident. De ene te flauwe kwaliteit, de andere toch net iets te duur, te geribbeld, slechte pasvorm. Yep, ik wist toch ook niet dat de marcelweg zo hobbelig was.

Soit, we zijn uitgekomen bij een familiebedrijf in Moorsele, waar ze me ondertussen al kennen (de grootste zaag sinds jaren waarschijnlijk!)

Eenmaal de perfecte marcel gevonden, moesten we nog op zoek naar een leuk ontwerp. Hier trokken we richting Reningelst, Niels Capelle bezorgde ons enkele ontwerpen. We werden verliefd op het stoere logo die ons eindresultaat werd. 

De zoektocht voor het bedrukken eindigde in Roesbrugge waar RGCreations ons schitterend geholpen heeft. Ik heb er hun deur voor bepaalde tijd plat gelopen!

En toen moesten we van start...een feestje was de voorloper. Op facebook verschenen overal foto's van DE marcel en als vanzelf kreeg ik langs alle kanten de vraag: WAAR KUNNEN WE AAN ZO'N MARCELTJE GERAKEN?????

Ons liefste Sabrina van Coeur au chocolat was zo lief haar winkel ten dienste te stellen voor onze marceltjes. Op maandagmorgen zijn we begonnen met de verkoop en tegen de middag moesten we al mensen teleurstellen wegens uitverkocht.

Daar hadden we in de verste verte niet aan gedacht. Dat mensen ons steunen, we konden zoiets vermoeden. Maar dit...? 

De vakantieperiode kwam wat "ongelegen" vorig jaar en Ruth van RGCreations was zo lief om door te drukken tijdens hun vakantie. Waar ik hen nog steeds enorm dankbaar voor ben!!!

En ons voorpaginanieuws in het Nieuwsblad gaf ons ook een enorme boost via de webwinkel. Hier gaan alle credits naar onze "best man" marK met zijn Tasty Creations. Bij deze wil ik marK ook nog eens bedanken voor de vele koffies die ik naar binnen heb gespeeld tijdens onze vele "werkvergaderingen"! 

 

Het werden drukke tijden maar ook zo een leuke tijd. Ik denk dan aan de mensen die we nog gelukkig konden maken door hun marcels nog net voor hun reis te leveren. Het op zondag nog rijden naar een Oost-Vlaanderen om toch nog voor dat ene feestje hun marcel te kunnen leveren.

Ik denk aan mensen die we hier aan huis nog eens mochten begroeten, sommigen lang geleden, sommigen eeuwen geleden maar allen zoooo deugdoend!!

Ik denk aan de vrouw die speciaal uit Gent kwam om Die Verdammte Spielerei nog in marceltjes te krijgen voor de Gentse feesten.

Ik denk aan de VKSJ-meisjes die allen trots poseerden op kamp.

Ik denk aan Klaas Vandromme die zo hard zijn best deed om marcel in beeld te brengen tijdens Vive le vélo EN daar nog op fenomenale wijze in slaagde!

Oh, het is bijna niet wezenlijk. Ik krijg het er terug zo warm van in mijn hartje als ik al die leuke foto's bekijk onder #dikkeduimmarcel. Iedere foto straalt zoveel steun, plezier en echt positiviteit uit door al die duimpjes! En ze blijven er voor altijd, wanneer kleine Marcel grote Marcel wordt, zal hij hier zo fier op zijn!

En dan mochten we dinsdag plechtig onze cheque gaan overhandigen in Gent aan prof. Benoit. Ik denk dat we er allen met veel trots op staan. Een leuke actie met een wel erg leuk bedrag is het geworden!

IMG 0773a

En te denken dat dit de helft van de opbrengst is! Ik krijg nu natuurlijk ook de vraag wat we met de andere helft gaan doen. Oorspronkelijk gingen we dit steken in een speeltuin voor de kids. Maar laat ons eerlijk wezen: die speeltuin zouden ze van ons sowieso gekregen hebben. Ik wil hier heel eerlijk in zijn en zeggen dat we deze centjes aan de kant zetten voor Marcel zelf. Ik ben een voorzichtige moeder en we kunnen natuurlijk niet in de toekomst kijken. Wie weet komen er later nog gevolgen uit van de chemo die Marcel allemaal te verwerken krijgt. Ik ben geen doemdenker en ga voor de positieve toekomst, maar wel ééntje met voorzichtigheid.

En waarschijnlijk zijn er onder jullie al mensen die een rekensom hebben gemaakt (het zit in onze natuur) Het bedrag ligt zo hoog door heel veel spontane steun van mensen. Mensen die meer stortten dan nodig was, de argenta bank die een spontane sponsoring deed, CCV die ons schitterend steunde, de mountainbikeclub van Poperinge die ons steunde, en ik kan nog wel even verder gaan. Ik wil iedereen hier zo hard voor bedanken! 

En ik zou graag afsluiten door misschien nog een ideetje de wereld in te sturen. Op 31 mei is het 2 jaar geleden dat we onze diagnose kregen van Marcel. Een dag met gemengde gevoelens. Wel, zou het niet leuk zijn om die dag nog eens ons marcelleke aan te trekken en nog eens zot te doen.

Dan zien we misschien wel marcellekes die ondertussen bij de rode was beland zijn en wat roze uitslaan. Of marceltjes die net iets te warm in de droogkast zaten, met buikepitfoto's tot gevolg. Of misschien wel marceltjes met een hap uit van de hond. Of misschien marceltjes die vol verf kleven wegens te dicht bij de pas geverfde deur te lopen. Of.....

We kunnen nog wel even doorgaan. Of gebeuren die dingen enkel hier in ons huis...???hhhmmm? :-)

Wij zijn op de eerste plaats heel dankbaar. Dankbaar aan iedereen die zijn steentje bijdroeg. 

Dankbaar dat Marceltje dit zelf allemaal mag meemaken...

Maak er een gezellige avond van en zorg goed voor mekaar.

Warme groet, mama Nancy

 

 

 

 

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Blogoverzicht

5 jaar 5 jaar 31 mei 2014. Het ligt 5 jaar achter ons. "Het" is hier de diagnose... Meer detail
some things never change some things never change Zou alles goed gaan met Marcel? Meer detail
HIJ IS BINNEN!!!!! HIJ IS BINNEN!!!!! Zo hard naar uitgekeken, zo hard naar verlangd. Meer detail
POKemon POKemon De zon beslist om steeds wat later te gaan slapen. Meer detail
Dikke Duim Marcel Dikke Duim Marcel "Zou het niet leuk zijn om marcellekes te verkopen?" Meer detail
one big happy family one big happy family Laatste blog:27 oktober 2015. Oeps, tijd gaat snel als alles... Meer detail
Ik ben TROTS Ik ben TROTS "Goedemorgen lieve luisteraars, we zijn deze morgen de tweede... Meer detail
agenda=vol agenda=vol Een agenda die weer vol staat. Hoe zalig is dat. Meer detail
checklist checklist Aan het begin van de vakantie hebben we een checklist gemaak Meer detail
Make a wish Make a wish Terwijl de meeste mensen uitkeken naar hun vlucht uit dit landje,... Meer detail
zomer 2014 versus zomer 2015 zomer 2014 versus zomer 2015 Een mens maakt al eens vergelijkingen. Meer detail
natte voeten natte voeten Zeven zwembroekjes, 5 handdoeken en nog wat T-shirts die hangen... Meer detail
FunFunFun FunFunFun We beginnen met het belangrijkste. Meer detail
zomerkriebels zomerkriebels Hoe gaat het met Marcel? Meer detail
31 mei 31 mei Er zijn zo van die dagen die je niet vergeet. Meer detail
ups and downs ups and downs Wat vliegt de tijd en wat kan er veel gebeuren op korte tijd Meer detail
stil stil Stil in huis omdat jij er niet bent is veel stiller dan stil... Meer detail
kinderarbeid kinderarbeid De paasvakantie. Meer detail
rode-duivel-mama rode-duivel-mama Neen, de mama zit niet klaar in rode outfit om te supportere Meer detail
95km 95km De afstand Proven-prinses Elisabeth kinderziekenhuis. Meer detail

Volg Dikke Duim Marcel op facebook