POKemon

De zon beslist om steeds wat later te gaan slapen. Onze kindjes hebben ervoor gekozen om de zon tot hun nieuwe beste vriend te bekronen en ook zijn voetstappen te volgen. Als er iemand tips heeft om hen slaperig te maken tegen 19u, be my guest!!! :-)  Ze zijn meesters aan het worden in het negeren van mama's dreigementen. Dus kun je hier tegenwoordig al eens een blaadje aan de muur vinden met een creatieve straf. 

Want we hebben al ondervonden dat hun, spelen in bed, wat uit de hand kan lopen. Getuige de drie draadjes in Marcels voorhoofdje. Yep, we zijn eraan begonnen. Hun spelgedrag is een niveautje hoger geschakeld en de verwondingen blijkbaar ook. Konijntje spelen, kan leiden tot botsen met de vensterbank. 

Achiel had hierbij waarschijnlijk een drang om er een competitie van te maken en besloot twee weken later dat het tijd werd om ook een hoofdwonde te maken en bijgevolg twee nietjes in zijn hersenpan te incasseren! Ik vrees dat we aan de start staan van een 10-beurtenkaart. 

U hoort misschien niet veel van ons maar daarom is de bedrijvigheid niet minder. We hebben er een drukke, alsook kalme periode opzitten. De waterpokken waren een drietal weken voor de paasvakantie in school gearriveerd. Niets erg voor een normaal schoolgaand kind maar na een telefoontje naar Gent werd beslist om Marcel best thuis te houden. De paasvakantie van Marcel werd er alvast eentje van 5 weken. Wat gepuzzel en veel hulp van al onze liefste tantes en grootouders kon deze periode invullen. En af en toe nam Achiel wat huiswerk mee voor zijn broertje. Dat paasmandje kon er namelijk niet vanzelf komen.

DSC 0036

De geleverde inspanningen hebben helaas weinig effect gehad. Want op een rustige woensdagmorgen in de paasvakantie stond ons Achieltje op met wel opvallend veel van die rode puntjes... Lap, telefoon in handen. Bellen naar Gent, bellen naar Ieper, terugbellen naar Ieper. Na heel wat gebel, werd er beslist om Marcel dus antistoffen toe te dienen. Stoppen met de chemopilletjes en afwachten of we de ziekte kunnen tegenhouden of op zijn minst niet zo hard te doen doorbreken. Het is het laatste geworden. Op dit ogenblik heeft Marcel al een goede week rode puntjes maar geen die echt blaasjes worden. Een echte POKemon dus... ;-)

Dit wil voornamelijk zeggen dat we afwachten en dat onze onderhoudsfase onderbroken word. Onze verwachte einddatum wordt een andere datum. Een leven vol verrassingen zeggen we daartegen. :-)

Al heeft die stop ook wel 1 klein voordeel. Marcel heeft al drie weken geen bloedprik in zijn handje moeten doorstaan. Elk nadeel heb z'n voordeel!!!

Over de rest van de periode kan ik redelijk kort zijn: We stellen het goed! We kunnen weer buiten kruipen!!!! De eerste keer was nog wat kou...

DSC 0100

maar ons weertje kan op korte tijd zo fantastisch draaien, waardoor we al heel wat zonnestraaltjes konden meepikken!

IMG 0699

Dan is mijn keukenraampje weer mijn ideale kader om allerlei moois te zien passeren. En vooral te denken: "wat gaan ze daar nu weer mee uitspoken?"

DSC 0024

DSC 0042

DSC 0168

En hoe was Achiel ook weer aan die hoofdwonde geraakt? Tjah, als hij nog veel achter onze Turbo gaat crossen, ziet het er niet goed uit..:-)

DSC 0076

Let op de schitterende cimbalen bij Juliette. Onderdelen van een staande lamp die de papa net uit elkaar had gehaald! :-)

DSC 0067

Ijverige werkers met af en toe een oplaaiende discussie. Van dat laatste hebben ze er meer en meer. Hilarisch om hun argumenten soms te aanhoren! Laat ze maar onderhandelen denk ik dan.

DSC 0065

Wat hebben ze toch zo veel aan mekaar! Wat hebben ze het goed! En gaat dat synchroon gedrag er ooit uit? (ik hoop van niet...:-) )

DSC 0011

DSC 0012

DSC 0019

DSC 0057

DSC 0082

DSC 0068

DSC 0001

DSC 0050

Enkele weken terug waren we even gealarmeerd. We vonden dat onze Achiel er toch wel erg bleek begon uitzien...

DSC 0010

Achiel dus mee naar dokter Hilde om toch even wat onzekerheid weg te werken. Wat een superheld was ons kleine showbeest! De rollen waren omgekeerd. Achiel wou even sterk zijn als zijn broer en zeker geen verdovend zalfje nodig hoor! Nee, nee, nee, deze Achiel kan dat aan zoals zijn broer! En zoals beloofd, geen traan te bespeuren bij Achiel. Marceltje was zijn grootste supporter aan de zijkant van de dokterstafel!"Bijt maar op mama's vingers hoor! hihi!" En na afloop zegt ons Marceltje dan: "zo goed gedaan Achiel, dikke duim hoor!!"  De uitslagen waren allemaal heel gerust stellend. Blijkbaar heeft Achiel ook gewoon de zon nodig voor wat vitamientjes!

Maar het zijn van die momenten waar ik zo trots ben op mijn kleine patatjes! Ze steunen mekaar echt zo schitterend als het erop aan komt! Yes, onze opvoeding doet hier en daar toch wonderen!! :-) 

Allé, soms, af en toe...

DSC 0028

DSC 0034

Wat een bende... dit mooie plaatje wou ik jullie ook niet onthouden. Je mag drie keer raden wat ze aan het spelen waren...

DSC 0016

Ik vond dit persoonlijk de beste uitvoering ooit van een slak! ;-)

Laat ze aub nog zo lang mogelijk genieten van hun creativiteit, van elk personage die ze in hun hoofdje creëren. Met veel leute en met veel vriendjes!

DSC 0004 2 

DSC 0021

DSC 0048

DSC 0078

En een papa die op tijd en stond klaarstaat om mee te helpen in hun fratsen!

DSC 0086

Aaaaahh, we hebben het goed!!!

Zorg goed voor mekaar en tot de volgende!!

Toedeloei!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Blogoverzicht

5 jaar 5 jaar 31 mei 2014. Het ligt 5 jaar achter ons. "Het" is hier de diagnose... Meer detail
some things never change some things never change Zou alles goed gaan met Marcel? Meer detail
HIJ IS BINNEN!!!!! HIJ IS BINNEN!!!!! Zo hard naar uitgekeken, zo hard naar verlangd. Meer detail
POKemon POKemon De zon beslist om steeds wat later te gaan slapen. Meer detail
Dikke Duim Marcel Dikke Duim Marcel "Zou het niet leuk zijn om marcellekes te verkopen?" Meer detail
one big happy family one big happy family Laatste blog:27 oktober 2015. Oeps, tijd gaat snel als alles... Meer detail
Ik ben TROTS Ik ben TROTS "Goedemorgen lieve luisteraars, we zijn deze morgen de tweede... Meer detail
agenda=vol agenda=vol Een agenda die weer vol staat. Hoe zalig is dat. Meer detail
checklist checklist Aan het begin van de vakantie hebben we een checklist gemaak Meer detail
Make a wish Make a wish Terwijl de meeste mensen uitkeken naar hun vlucht uit dit landje,... Meer detail
zomer 2014 versus zomer 2015 zomer 2014 versus zomer 2015 Een mens maakt al eens vergelijkingen. Meer detail
natte voeten natte voeten Zeven zwembroekjes, 5 handdoeken en nog wat T-shirts die hangen... Meer detail
FunFunFun FunFunFun We beginnen met het belangrijkste. Meer detail
zomerkriebels zomerkriebels Hoe gaat het met Marcel? Meer detail
31 mei 31 mei Er zijn zo van die dagen die je niet vergeet. Meer detail
ups and downs ups and downs Wat vliegt de tijd en wat kan er veel gebeuren op korte tijd Meer detail
stil stil Stil in huis omdat jij er niet bent is veel stiller dan stil... Meer detail
kinderarbeid kinderarbeid De paasvakantie. Meer detail
rode-duivel-mama rode-duivel-mama Neen, de mama zit niet klaar in rode outfit om te supportere Meer detail
95km 95km De afstand Proven-prinses Elisabeth kinderziekenhuis. Meer detail

Volg Dikke Duim Marcel op facebook